Prag’da Ulaşım

Prag’da ulaşım

Prag orta Avrupa’nın merkezinde yer alan bir şehir olmasından ötürü diğer pek çok Avrupa ülkesinden de kolayca gidilebilen bir şehirdir. Şehre hem gitmek hem de şehir içinde ulaşımı sağlamak oldukça pratik ve kolaydır.

Türkiye’den Prag’a ulaşım

İstanbul’dan Prag’a ulaşım aslında oldukça kolaydır. Çünkü pek çok hava yolu şirketinin Prag’a uçuşları vardır. Ülkemizden Prag’a uçan uçaklar tüm uluslararası uçuşlar gibi Prag’ın ana havaalanı olan Prag Vaclav Havel havaalanına inmektedirler.

Prag’la İstanbul arası uçakla kaç saat?

Prag istanbul arası 3 saat sürmektedir.

Prag Vaclav Havel havaalanı

Prag Vaclav Havel havaalanının şehir merkezine uzaklığı 18 km. dir. Bu hava alanı çeklerin ana havaalanıdır. Havaalanında 2 adet terminal yer almaktadır. Kuzey 1 terminali ve 2 terminali isimlerindedir.

Terminal 1 Avrupa birliği dışındaki ülkelerden, Amerika’dan ve birleşik arap emirliklerinden yapılan uçuşların olduğu terminaldir. Terminal 2 ise Avrupa ülkelerinden gelen yolcuların kullandığı terminaldir. Terminallerden kapılara ulaşmak için 5, 10 dakika yürümeniz gerekir.

Prag Vaclav Havel havaalanı

Prag Vaclav Havel havaalanından şehir merkezine ulaşım

Hava alanından şehir merkezine ulaşmak için pek çok alternatif mevcuttur.

Prag Vaclav Havel havaalanından şehir merkezine otobüsle ulaşım

Havaalanından hem ucuz hem de oldukça kolay şekilde bu otobüslerle sağlayabilirsiniz. Şehir merkezine giden bu otobüslerin biletleri ise havaalanındaki terminallerde yer alan büfelerden alabilirsiniz. Ancak Prag sınırlarına girmeden önce yanınızda çeklerin para birimi olan çek kronu bulundurmanızda fayda var. Havaalanı ile Prag şehir merkezine otobüsle mesafe ortalama 30 ile 50 dakika arası sürmektedir.

Prag Vaclav Havel havaalanından şehir merkezine taksi ile ulaşım

Daha konforlu bir ulaşım istiyorsanız da taksiler oldukça mantıklıdır. Havaalanının kapısında taksi bulursunuz. Taksiye binmede önce gideceğiniz yerle ilgili fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Prag’da trenle ulaşım

Pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Prag’da da yaygın bir raylı sistem ulaşımı vardır. Prag’ın kendine ait bir hızlı tren sistemi yoktur fakat komşu şehirlerin trenleri buradan geçmektedir. Bir çok Avrupa ülkesine Prag’dan trenle rahatlıkla gidebilir, aynı şekilde Avrupa ülkelerinden Prag’a trenle rahatlıkla gelebilirsiniz. Prag’da tren ulaşımı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Prag’da şehir içi ulaşım

Prag çok büyük bir şehir değildir. Bu nedenle şehirde yer alan pek çok turistik yere yürüyerek bile ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Ancak toplu taşıma olarak şehirde en çok tercih edilenler metro ve tramvaylardır.

Prag’da otobüsler Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar çalışmaktadır. Prag’da otobüsler şehir içinde yakın mesafeler için çok kullanılmaz daha çok şehrin uzak mesafeleri için tercih edilir.

Prag'da otobüsler

Prag’da metro en çok kullanılan ulaşım aracıdır. Oldukça sık aralıklarla ardı ardına gelen metro seferleri sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar çalışır. Metro ile sadece turistik yerlere gidecekseniz zaten belli bir kaç durak vardır. Onları kullanacaksınız. Bunlar da metronun A ile C hattı muzeum durağı, A ile B hatlarında ise mustek durağıdır. Gideceğiniz yere göre bu iki durak sizin işinizi çözecektir.

Prag'da metro

Prag’da tramvay hem turistler hem de yerli halk tarafından sıklıkla kullanılır. Şehirde 24 adet tramvay hattı yer almaktadır. Turistik yerlerden geçen ve en kalabalık olan tramvay hattı 22 numaralı tramvay hattıdır.

Prag’da taksiler ise pek çok yerde olduğu gibi fiyat konusunda farklılıklar göstererek sıkıntı yaratabilir. Taksiye binmeden önce gideceğiniz yerin fiyatını sormanızda fayda vardır.

Otel rezervasyonlarınızı booking'den yapabilirsiniz.
 

Ozgul Sunar

En büyük tutkusu seyahat etmek olan bir yay burcu kadını ve gördüklerini anlatmaktan keyif alan bir gezgin :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.